Hängmatta Camping känner sig annorlunda

- Dec 12, 2019-

När du läger, sover du förmodligen mest. Har du någonsin försökt sova i en hängmatta ? Hängmatta som nämns här är naturligtvis inte näthängmattan i din trädgård. Vi pratar om att sova, precis så här.


Det är bekvämare att sova i en hängmatta, och vi sover inte på stenar, rötter, sluttningar och den ojämna marken när vi väljer en campingplats. Vi har alla en djup upplevelse nästa gång, och området är alltid ojämnt. När jag väljer ett läger känner jag mig alltid mycket besvärande. Att skjuta gräs och golv är något vi ofta gör. Detta tar oss ständigt mycket tid och förbrukar vår fysiska styrka, och det kan inte vara helt platt. När du sover på ett sådant ställe kommer du alltid att känna dig dålig nästa dag.

Positionen för att ställa in hängmattan är flexibel. Du kan ställa in det mellan träd, stenar, bäckar och till och med vattenfall. Det kan också ställas in mellan två bilar, lämpliga för utomhuscamping med flera terräng. Naturligtvis kan du vila i din trädgård på helgerna.


Det är enkelt att installera och sparar mycket problem jämfört med traditionella tält. Det finns ingen anledning att sätta stolpar, slå markspikar och naturligtvis vindrep. Hur mycket tid och ansträngning att ställa in en hängmatta på bara några minuter.


Den lätta sparar utrymme jämfört med tält, hängmattan är mycket mindre och lättare, och den är lätt att förvara. Den största skillnaden mellan en campinghängmatta och ett tält är att du kan välja att ta med bara vissa delar beroende på vart du åker. Till exempel behöver du bara ta med en hängmatta till ett varmt och soligt område.

Sov på natten med ett brett synfält, en vind som blåser under den ljusa säsongen, räknar stjärnorna på himlen och dricker öl med en partner bredvid dig.


Även om hängmatta camping är intressant, har det många nackdelar och platser att uppmärksamma på:

Eftersom hängmattan är upphängd i luften tar den bort mycket värme från kroppen när du sover på den. Men tält har inte detta problem, särskilt på vintern. Just nu behöver du en filt under för att minska förlusten av kroppsvärmen.

De flesta tror att det är relativt bekvämt att sova att hänga en sovsäck i ett horisontellt läge, men när du sover kommer du att upptäcka att den inte är i horisontell position och fotens läge är högre än huvudets läge . Du kan placera en liten kudde på huvudet eller sänka foten något när du sätter upp en hängmatta.

Hitta rätt vinkel för att stänga av din hängmatta. För att uppnå det bästa komfortläget du tror bör du hitta höjd, vinkel och avstånd mellan de två förankringspunkterna när du hänger hängmattan. Det kan ta dig flera försök att hitta det, men vad kan allt detta vara för bättre sömn?